انواع حشرات و آفاتی که بر صنعت دامپروری مزاحم تلقی می شوند شامل مگس خانگی، مگس اصطبل، کنه، جرب، شپش و مگس اسب می باشند. آفات و حشرات منجر به کاهش سطح تولید شیر و راندمان خوراک می شوند. گاو را در معرض میکروارگانیسم های بیماری زا قرار می دهند و باعث ایجاد آسیب های پنهان در بدن دام می شوند.

بعلاوه آفات می توانند موجب به تعویق افتادن تولید شیر در دام های جوان بشوند که بر طول عمر آنها موثر است.

حشرات موجب انتقال آلودگی از کود یا دامهای الوده به پستان دیگر دام ها یم شوند و ورم پستان افزایش می یابد. اگر کنترل این گونه مگس های شاخی در تلیسه ها بیشتر شود، درگیری دامداری با ورم پستان منتقل شده از مگس به دام 50 درصد کاهش می یابد زیرا استافیلوکوکوس اورئوس به دامهای جایگزین گله منقل نمی شود.

توسعه عملکرد تولید با افزایش اندازه گله در مزارع پرورشی صنعتی موجب افزایش تولید کود و فضولات می شود که شرایط را برای تکثیر آفات و انگل ها مساعد می سازد.

در گذشته مدیریت آفات گاو اغلب با استفاده از حشره کش ها انجام می گرفت (تاکتیک کنترلی)؛ اما استفاده از یک روش موجب ایجاد مقاومت در آفات می شود. امروزه از برنامه یکپارچه کنترل با آفت کش های مختلف اجرا می شود (IPM). این برنامه به دنبال به حداکثر رساندن کنترل آفات در عین کاهش استفاده از آفت کش هاست تا حشرات مفید حفظ شوند.

دو عامل گونه اصلی حشرات مزاحم مگس خانگی و مگس پایدار هستند.

نقش حشرات در ایجاد استرس دام

مگس های خانگی حشراتی گزنده هستند که در فضولات حیوانی، توده های کود، سیلوهای پوسیده، خوراک ریخته شده، بستر و سایر مواد آلی تولید مثل می کنند. آنها می توانند چرخه زندگی خود را از تخم تا بزرگسال در 10 روز در شرایط ایده آل در ماه های تابستان کامل کنند. هر ماده آن ها می تواند 150تا 200 تخم تولید کند که به صورت دسته در فواصل زمانی 3 تا 4 روزه می گذارند. اگرچه مگس های خانگی ممکن است آزار مستقیم جزئی برای حیوانات و کارگرها داشته باشند، اما توانایی آن ها در انتقال بیماری ها و انگل ها قابل توجه است. شرکت آرون، با تخصص در تولید بهترین مکمل خوراک دام و طیور، از طریق محصولات با کیفیت و متنوع، به تأمین تغذیه ایده‌آل و بهداشتی دام و طیور کمک می‌کند. علاوه بر این، با قیمت مناسب و عملکرد برتر در تقویت سلامت و رشد دام، ملاس را به عنوان یکی از بهترین مکمل‌ دامی در بازار معرفی می‌کند.

هجوم مگس خانگی می تواند باعث افزایش تعداد باکتری های شیر تولیدی شود. مگس ها می توانند در اطراف و مرکز تولید شیر (شیردوشی) به یک مزاحمت جدی تبدیل شوند.

مگس های پایدار اندازه ای تقریباً برابر با مگس خانگی دارند ولی رنگ آنها خاکستری تیره است. شکمشان دارای هفت لکه تیره گرد در سطح بالایی می باشد. مگس های پایدار در کاه و کود مرطوب، خوراک های ریخته شده، سیلاژ، قطعات علوفه و انواع گیاهان در حال پوسیدگی زندگی و تکثیر پیدا می کنند. هر مگس ماده حدود 20 تا 30 روز عمر می کند و در طول زندگی خود 200 تا  400 تخم می گذارد. در شرایط بهینه حدود  3 هفته تخم ها به بالغ تبدیل می شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *